Aktualności

Daniel Tanżyna przedłużył kontrakt

GKS Tychy

Podstawowy obrońca GKS w ostatnich latach, Daniel Tanżyna przedłużył dzisiaj
wygasający z końcem czerwca bieżącego roku kontrakt z tyskim klubem. Nowa
umowa 28-letniego zawodnika będzie obowiązywać do 30 czerwca 2019 roku.

"Dixon" do tyskiej drużyny trafił przed rozpoczęciem sezonu 2015/16 i w
wielu spotkaniach pokazał, że jest bardzo ważną postacią w defensywie
zielono-czarno-czerwonych. Dotychczas w trójkolorowych barwach rozegrał 77
ligowych spotkań, w których zdobył 5 bramek.

- Daniel udowodnił swoją wartość na boisku, dlatego naturalnym krokiem było
przedłużenie umowy. Jesteśmy zadowoleni z jego postawy zarówno na boisku,
jak i poza nim, gdzie również wykazuje się dużym profesjonalizmem. Danielowi
i sobie życzymy kolejnych dobrych meczów w barwach GKS Tychy - mówi Grzegorz
Bednarski, Prezes Zarządu Tyski Sport S.A.

Dodaj swój komentarz

Wywiad

ilustracja

Czasem włącza mi się „śląski tryb”

Rozmowa z Waldemarem Cichoniem, tyskim pisarzem, autorem książek dla dzieci

więcej

Stare fotografie

ilustracja

Mąż wyrusza na wojnę

Maria Piekorz (1879-1951), szanowana akuszerka bojszowska z pierwszym mężem Grelą, który jako marynarz poległ na I wojnie światowej.

więcej

Echo historii

ilustracja

Polska nie wtedy się odrodziła!

Mało kto wie, co 11 listopada świętujemy

więcej

W naszej kuchni

ilustracja

Nie taki zwykły ten ziemniak

Wartość odżywcza kartofli jest tak duża, że mogą one – oczywiście przez jakiś czas – stanowić jedyny składnik pożywienia człowieka bez uszczerbku na zdrowiu. Odmian tego niezwykłego warzywa jest około 4000, choć nie wszystkie są jadalne (większość zjadaczy ziemniaków pewnie będzie zdziwiona – jak to, jest więcej rodzajów niż młode i stare?!). Możemy spotkać odmiany białe, żółte, różowe, czerwone, fioletowe a nawet niebieskie (popularne w Irlandii). I właśnie od koloru ziemniaka zależy ilość mikroelementów
i przeciwutleniaczy. Wspólna dla wszystkich rodzajów jest niska zawartość tłuszczów i niezwykłe bogactwo węglowodanów o średnim indeksie glikemicznym. Gotowane bulwy mają więcej białka niż kukurydza i prawie dwa razy więcej wapnia. Oprócz tego maja w sobie błonnik i składniki mineralne takie jak: potas, fosfor, kwas foliowy i witaminy - szczególnie C.

więcej

Reportaż

ilustracja

Do Ziemi Świętej z orkiestrą symfoniczną z Bergisch Gladbach

Izrael • Projekt „Razem” niemieckich i izraelskich muzyków

więcej

Naszym tropem

ilustracja

Ograna przez radnych

Rzutem na taśmę, przed wyborami, lędzińska burmistrz próbowała tereny pod centrum sprzedać pod… Lidla

więcej

Partnerzy